Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Célcsoport: Magyarországon élő külföldiek

ikonTalálat szűkítése

?

Találat szűkítése

  Rendezési lehetőségek :
  • Menekültek, menekültügyi eljárás

   2016. január 28., csütörtök - Ügyintézés

   Menekült az a külföldi állampolgár vagy hontalan személy, aki faji, illetőleg vallási okok, nemzeti hovatartozás, meghatározott társadalmi csoporthoz tartozás vagy politikai meggyőződése miatti üldözése, az üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül, a Magyar Köztársaság területén tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni, feltéve, hogy az érintett kérelmére a menekültügyi hatóság menekültként elismerte. Ismertetjük a menekültügyi eljárás szabályait valamint a menedékes jogait és kötelezettségeit.

  • Külföldiek magyarországi munkavállalása

   2015. szeptember 2., szerda - Ügyintézés

   Külföldi állampolgárok Magyarországon csak meghatározott feltételek mellett dolgozhatnak. Főszabály szerint a munkavállalás engedélyköteles, azonban vannak kivételek, amelyek részben a tevékenységhez, részben a személyhez kapcsolódnak. Ugyanakkor eltérő szabályok vonatkoznak az egyes EU tagállamok állampolgáraira is.

  • 44 millió euró uniós támogatásban részesülhetnek az éghajlat-politikai projektek 2014-ben

   2014. július 16., szerda - Hírközpont - elem típusa: sajtóközlemény

   Összesen több mint 44 millió euróra pályázhatnak a köz-, magán- és civil szféra szereplői az Európai Unió LIFE Éghajlat-politikai Alprogramja keretében 2014-ben. A LIFE program idei pályázati felhívásai 2014. június 18-án jelentek meg.

  • Nemzeti jelképtár

   2008. március 4., kedd - Ügyintézés

   A nemzeti jelképtár oldalon meghallgatható és letölthető a Himnusz, valamint megtekinthetőek a magyar nemzeti jelképek. A címertárból letölthető a magyar címer grafikusok által felhasználható szabványos változata többféle formátumban. Az oldalon megtalálhatóak Magyarország településeinek címerei, a történelmi zászlók és a koronázási ékszerek is leírással és fotóval.
  • Nemzeti Jogszabálytár

   2006. augusztus 30., szerda - Ügyintézés

   A Nemzeti Jogszabálytár a mai napon hatályos állapotukban tartalmazza - az önkormányzati rendeletek kivételével – az összes jogszabályt és az állami irányítás egyéb jogi eszközének szövegét, az esetleges módosításokkal egységes szerkezetben.
  Listanézet beállítása
  median