Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Célcsoport: Lakásvásárlók

ikonTalálat szűkítése

?

Találat szűkítése

  Rendezési lehetőségek :
  • Ingatlan

   2019. január 7., hétfő - Ügyintézés

   Az ingatlanok tulajdonjogának eredeti szerzésmódja az adásvétel. Részletezzük pl. a lakás, telek, termőföld vásárlását, eladását, valamint EU állampolgárok és jogi személyek termőföld vásárlását.

  • Szocpol.

   2018. február 8., csütörtök - Ügyintézés

   Az olvasók egyebek között megtudhatják, hogy a szocpol és a félszocpol igényléséhez milyen dokumentumokat kell benyújtani, és milyen feltételeket kell nyilatkozatban igazolni. Kik jogosultak rá és melyek a jogosultság feltételei, hogyan történik a folyósítás.

  • Pénzügyi támogatások

   2018. január 5., péntek - Ügyintézés

   Az állami lakástámogatási rendszerben a fiatalok otthonteremtési támogatásáról, a központi lakbértámogatásról, kamattámogatásról, valamint a lakáscélú hitelek felvételéhez nyújtható állami kezességvállalásról a lakáshitelekhez kapcsolódó illetékkedvezményről, visszterhes vagyonátruházási illeték részleteiről tájékozódhat az olvasó.

  • Tulajdon

   2017. szeptember 20., szerda - Ügyintézés

   A tulajdon a legfontosabb, legteljesebb, saját dolgon fennálló dologi jog. A tulajdonjogviszony tartalmát jogosultságok és kötelezettségek alkotják. Elemezzük a tulajdonjog részjogosítványait, mint például a használat, a hasznok szedésének jogát, foglalkozunk az ingók és ingatlanok tulajdonának megszerzésével, az ingatlanok tulajdonjogának származékos szerzésmódjaival (beépítés, ráépítés), valamint a tulajdonjog védelmével és megszűnésével.

  • Tulajdon változása

   2017. szeptember 20., szerda - Ügyintézés

   Az elidegenítés legszokásosabb formája az adásvételi szerződés útján történő tulajdonjog átruházás. Ezen kívül a tulajdonjogviszonyban változás következhet be ajándékozás, árverés, találás, elbirtoklás vagy nyeremény útján. A téma leírásánál képet kapunk a gazdátlan javak elsajátításáról és az adásvételi szerződés tartalmáról is.

  • Tulajdon korlátozása

   2016. július 15., péntek - Ügyintézés

   A tulajdonjog korlátai közé tartoznak a szomszédjogok, a túlépítés, az elidegenítési és terhelési tilalom, valamint a kisajátítás. A szomszédjogok azoknak a határoknak a kijelölésére vannak hivatva, amely határok között a szomszédok az egymás tulajdonosi érdekkörébe való szükséges áthatásokat tűrni kötelesek.

  • 44 millió euró uniós támogatásban részesülhetnek az éghajlat-politikai projektek 2014-ben

   2014. július 16., szerda - Hírközpont - elem típusa: sajtóközlemény

   Összesen több mint 44 millió euróra pályázhatnak a köz-, magán- és civil szféra szereplői az Európai Unió LIFE Éghajlat-politikai Alprogramja keretében 2014-ben. A LIFE program idei pályázati felhívásai 2014. június 18-án jelentek meg.

  • Lízingelt lakásokra is vonatkozhat a végtörlesztés

   2011. november 4., péntek - Hírközpont - elem típusa: hír

   A végtörlesztés lehetősége kiterjed a lakáslízingre is, az ügyfelek díjmentesen kaphatnak tájékoztatást a végtörlesztés várható összegéről, de ez a tartozásigazolás nem minősül végtörlesztési igénybejelentésnek - egyebek mellett ezt tartalmazza az a törvényjavaslat, amelyet az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága nyújtott be a parlamentnek.

  • Hat újabb városrehabilitációs terv kap támogatást

   2011. október 20., csütörtök - Hírközpont - elem típusa: hír

   Döntött a kormány hat szociális városrehabilitációs terv támogatásáról: Győr mintegy 1 milliárd, Kaposvár és Nyíregyháza két-két beruházásra összesen 1,6-1,6 milliárd forinthoz juthat, Debrecen 300 millió forint, Hódmezővásárhely 700, míg Kecskemét 480 millió forint támogatást kap.

  • Szociálpolitikai kedvezmény és kamattámogatás - Részletek a Kormány új Otthonteremtési Programjáról

   2011. október 12., szerda - Hírközpont

   A Kormány új Otthonteremtési Programjának főbb célkitűzése, hogy megállítsa a lakásépítések számának évek óta tartó csökkenését, élénkítse a lakáspiacot, növelje a lakáscélú beruházási kedvet. Mindezt úgy, hogy ne jelentsen vállalhatatlan kockázatot és terhet a lakosság és a költségvetés számára.

  Listanézet beállítása