Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Célcsoport: Fogyatékkal élők/hátrányos helyzetűek

ikonTalálat szűkítése

?

Találat szűkítése

  Rendezési lehetőségek :
  • Szociális támogatás

   2019. január 31., csütörtök - Ügyintézés

   A szociális támogatások körében írunk a közgyógyellátásról, a közgyógyellátási igazolvány igénylésének szabályairól. Foglalkozunk még a szociális étkeztetéssel, a gáz- és távhőszolgáltatási támogatással a szociálisan rászorult családok részére, valamint a lakásfenntartási támogatás kérdéseivel.

  • Hátrányos helyzetűek támogatása, kedvezményei

   2018. július 3., kedd - Ügyintézés

   Tájékoztatást adunk a fogyatékos személyeknek havi rendszerességgel járó pénzbeli juttatásról, a fogyatékossági támogatásról, s kitérünk a mozgáskorlátozottak parkolási engedélyére is. Bemutatjuk a mozgáskorlátozottak személygépkocsi-szerzési és átalakítási támogatását, valamint szó esik az akadálymentesítési támogatás igényléséről és annak mértékéről.

  • Hátrányos helyzetűek köre

   2018. február 8., csütörtök - Ügyintézés

   A fogyatékkal élő emberek támogatásának szabályai hátrányaik enyhítése és esélyegyenlőségük megalapozása érdekében születtek. Megtudhatjuk, hogy ki minősül fogyatékos személynek, szó esik a fogyatékosokat megillető jogok védelméről is.

  • Igazolás tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermekről

   2015. május 27., szerda - Ügyintézés

   A 18. év alatti - állandó vagy fokozott felügyeletre, gondozásra szoruló - tartósan beteg, súlyosan fogyatékos gyermek betegségét a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről és fogyatékosságokról szóló 5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendelet melléklete szerinti „Igazolás tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermekről" elnevezésű nyomtatványon kell igazolni.

   Az igazolást a gyermekklinika, gyermek szakkórház, kórházi gyermekosztály, szakambulancia, szakrendelő vagy szakgondozó intézmény szakorvosa állítja ki két példányban.

  • 44 millió euró uniós támogatásban részesülhetnek az éghajlat-politikai projektek 2014-ben

   2014. július 16., szerda - Hírközpont - elem típusa: sajtóközlemény

   Összesen több mint 44 millió euróra pályázhatnak a köz-, magán- és civil szféra szereplői az Európai Unió LIFE Éghajlat-politikai Alprogramja keretében 2014-ben. A LIFE program idei pályázati felhívásai 2014. június 18-án jelentek meg.

  • Közgyógyellátásra való jogosultság megállapítása iránti kérelem (PDF)

   2013. november 20., szerda - Ügyintézés

   A társadalmi szolidaritás elve alapján lehetőség van az ún. közgyógyellátás terhére igénybe venni az egyes gyógyító ellátásokat.

   A közgyógyellátás a szociálisa rászorult személy részére az egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadásainak csökkentése  érdekében biztosított  hozzájárulás.

   Közgyógyellátás keretében gyógyító ellátás csak a hatályos  közgyógyellátási igazolvánnyal vehető igénybe.

   Résztes tájékoztató az OEP oldalán olvasható.

  • Megalakult a Tisza-völgyi Műhely

   2011. március 30., szerda - Hírközpont - elem típusa: sajtóközlemény

  • Társadalmi szervezetek névjegyzéke

   2009. október 6., kedd - Ügyintézés

   Nyilvános elektronikus adatbázis azokról az érdekvédelmi és társadalmi szervezetekről, amelyek az eljárás megindításáról szóló, adatbázis alapján történő értesítés érdekében adataikat elektronikus úton bejelentették.

  • Ügyeletfigyelő

   2008. augusztus 26., kedd - Ügyintézés

   Az ügyeletfigyelő rendszer magyar, angol és német nyelven biztosít naprakész információkat az ország orvosi és gyógyszertári ügyeleteiről.

  • Halláskárosultak jelbeszédoktató oldala

   2007. április 20., péntek - Ügyintézés

   Az oldal a magyar jelnyelvet oktatja ábécé és témakörök szerint. Az oldalon a jeleket videókon mutatják be, így könnyen elsajátítható a mimika és a gesztikuláció.
  Listanézet beállítása