Koronavírus elleni védőoltást igazoló mobilalkalmazás

Ingyenesen letölthető az a mobilalkalmazás, amellyel a koronavírus elleni védőoltáson átesett személyek igazolhatják az oltás tényét. Ezáltal azok is igazolhatják védettségüket, akik már megkapták az első oltásukat, azonban a védettségi igazolványuk még nem érkezett meg.

 

Az alkalmazás a Google Play áruházban „EESZT alkalmazás”, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” néven érhető el.

 

Google Play

App Store

 

Az első védőoltás rögzítését követően szinte azonnal megjelenik az alkalmazásban az oltottság ténye, így az oltást felvevőknek nem szükséges megvárni a védettségi igazolványuk megérkezését az olyan szolgáltatások igénybevételéhez (például mozik, színházak, éttermek belső terei), ahol kötelező a védettségi igazolvány felmutatása.

A mobilalkalmazás csak az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen átesettek részére tehát továbbra is szükséges a védettségi igazolvány felmutatása.

 

Az alkalmazás használata

Az alkalmazás használatához elsőként regisztrálnunk kell a mobileszközünket.

 

 

Az alkalmazás telepítése után a TAJ számunk megadásával léphetünk tovább a QR kód beolvasásához.

Egy másik mobileszközön, számítógépen vagy laptopon, az eeszt.gov.hu portálra történő bejelentkezést követően elérhető QR kódot kell a mobilalkalmazás segítségével beolvasni, az app által írt azonosítót pedig a webes felületen megadni. Ezt követően már csak egy 6 jegyű PIN kód megadása szükséges, amelyet később a mobilalkalmazásba történő belépés során használhatunk.

 

 

Az alkalmazásba történő bejelentkezést követően megjelenik az a QR kód, amely bemutatható a védettségi igazolvány helyett.

 

A mobilalkalmazás használatával kapcsolatban részletes tájékoztatást az alábbi oldalon olvashat:

https://www.eeszt.gov.hu/hu/eeszt-alkalmazas