Koronavírus elleni védőoltást igazoló mobilalkalmazás

Az EESZT mobilalkalmazás minden TAJ számmal és Ügyfélkapuval rendelkező állampolgár számára egyszerű és kényelmes megoldást nyújt a magyar oltási igazolvány, az Uniós oltási igazolvány, az Uniós tesztigazolvány és az Uniós gyógyultsági igazolvány megjelenítésére mobileszköze segítségével az Európai Unió teljes területén.

 

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér által díjmentesen biztosított applikáció az érintett azonosítását követően – az EESZT-ben tárolt egészségügyi adatok alapján – igazolja az érintett védettségét.

Az applikációban az alábbi igazolások jeleníthetők meg:

Minden igazolvány rendelkezik egy QR kóddal, mely ellenőrzését az EESZT Covid Control applikációval végezhető el.  Az uniós igazolványok ellenőrzésére az egyes tagállamok ellenőrző applikációi is alkalmasak.

Az alkalmazás ügyfélkapus bejelentkezési adatokkal használható. Első alkalommal az alkalmazás biztonsági okból elkéri a felhasználó TAJ számát.

A későbbiekben lehetőség van engedélyezni az egyszerűsített belépést. Az egyszerűsített belépés segítségével lehetőség van megjeleníteni – akár internetkapcsolat nélkül is- a már letöltött igazolványokat.

A magyar védettségi igazolás elektronikus változata május eleje óta elérhető az EESZT Lakossági mobil applikáción keresztül. Ennek az applikációnak az új verziójával lehet elérni mobilon keresztül is az uniós digitális Covid igazolványokat. EESZT Lakossági (Apple), vagy EESZT alkalmazás (Google) néven lehet letölteni az áruházakból. Azok esetében, akik már korábban letöltötték az EESZT Lakossági mobil applikációt, az alkalmazás automatikusan frissülni fog.

 

 

Google Play

App Store