Társadalombiztosítási egyéni számla

Az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy online megtekintsék a társadalombiztosítási egyéni számlájuk kivonatát.

Kulcsszavak: egyéni számla, társadalombiztosítási egyéni számla, nyugdíjjárulék, nyugdíj számla, nyugdíj, társadalombiztosítás, számla, magyar államkincstár, MÁK, államkincstár

Bárki, aki rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval.

A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer elérhető a Magyar Államkincstár honlapján, vagy az Ügyfélkapun keresztül.

A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer elindítása után a Társadalombiztosítási egyéni számla rendszer általános tájékoztató ablaka érhető el. A Társadalombiztosítási egyéni számla tartalmának megtekintését a „Kivonat megtekintése” linkre kattintva lehet kezdeményezni. A TAJ szám megadását követően a rendszerbe belépve megjelennek az aktuális kivonatot tartalmazó adatok.

A társadalombiztosítási egyéni számlán nyilvántartott adatokról lehetőség van hitelesített kivonat PDF formátumban történő elmentésére és/vagy letöltésére.

A Társadalombiztosítási egyéni számla adataira vonatkozóan észrevétel/bejelentés tehető. A rendszerben található  „Bejelentés” linkre kattintva a Magyar Államkincstár Dokumentum Kapu oldalára jutunk, ahol a kivonattal kapcsolatos észrevételünket tehetjük meg.

Az eljárás illetékmentes 

Magyar Államkincstár, mint központi nyugdíjbiztosítási szerv

A szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma.

2019. évi CXXII. törvény a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről

Társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény

2017. évi CLI. törvény az adóigazgatási rendtartásról

NISZ ZRT.