Új fejlesztések a tárhelyen – 2020. 06. 24.

A felhasználói visszajelzéseket szem előtt tartva további funkciókkal bővült a tárhely, valamint a hozzá tartozó adminisztrációs felület. Az új fejlesztések az alábbi területeket érintik:

 

Állampolgárokat, valamint Hivatali kapuval, Cégkapuval rendelkező felhasználókat érintő változások

 

Tárhelycím módosítása

A tárhelyhez tartozó kapcsolattartási cím módosításának mentése kizárólag az újonnan megadott címre érkező e-mailben küldött megerősítő kód beírásával lehetséges. A kód tíz percig érvényes. Amennyiben a megerősítés nem történik meg tíz percen belül, a korábbi elérhetőség marad érvényben.

Fentiekkel elkerülhető a téves tárhelycím megadása, így biztosítva, hogy a dokumentumokkal kapcsolatos e-mail értesítések (pl.: Átvételi értesítő, Át nem vett dokumentum értesítő) továbbítása létező, és valóban a felhasználóhoz tartozó e-mail címre történjen.

 

Kapcsolat oldal

A Kapcsolat oldalon az Üzenet szövege részben továbbra is 1500 karakter írható be, de a rendszer, segítve ezzel az üzenetet író felhasználó munkáját, számolja és kijelzi a még beírható karakterek számát.

 

Hivatali, valamint cégkapus tárhelyet érintő módosítások

 

Naplófunkciók

Hasznos funkciókkal bővült a tárhely Napló menüpontja, amely jelentősen egyszerűsíti a lekérdezést a hivatali kapcsolattartók, valamint a cégkapumegbízottak számára.

 

Ügykezelők törlése

A hivatali vagy cégkapus postafiókhoz hozzárendelt, ideiglenes státuszú ügykezelő törlése esetén is küld a rendszer e-mail értesítést a törlésről az érintett ügykezelő személyes tárhelycímére.

 

Akadálymentesítés

A Hivatkozások aláhúzásának bekapcsolása gombra kattintva lehetőség van a felületen megjelenő hivatkozások kiemelésére, megkönnyítve ezzel a dokumentumok letöltését, és a linkek segítségével elérhető oldalak, funkciók elérését (pl. Beállítások és Kapcsolat oldalak, adminisztrációs felületen elérhető szerkesztési funkciók). A funkció a navigációs sávról érhető el a Tovább az Akadálymentes felugró ablakhoz ikon segítségével.

A változásokat részletesen tartalmazó felhasználói leírások a tárhely Segítség oldaláról érhetők el.