Foglaljon időpontot online a kormányablakokba!

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt a kormányablakokban és okmányirodákban személyesen kizárólag időpontfoglalást követően intézhetjük ügyeinket.

 

Szinte minden ügyre foglalhatunk időpontot elektronikusan az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, ügyfélkapu regisztráció nélkül, míg korábban erre csak ügyfélkapus azonosítást követően volt lehetőség. A gépjármű ügyintézések - például gépjármű átírás, forgalomba helyezés - esetében továbbra is szükség van az azonosításra az időpontfoglalás során.

 

Időpontfoglaláshoz kattintson ide!

 

Az intézkedések célja, hogy egyszerre a lehető legkevesebb ügyfél tartózkodjon a kormányablakokban, okmányirodákban az ügyfelek és ügyintézők védelme érdekében.

Kérjük, csak halaszthatatlan ügyekben keressék fel a kormányablakokat személyesen!

 

A személyes ügyintézés helyett, amennyiben lehetséges, válasszák az online ügyintézést! A megújult magyarország.hu oldalon jelenleg mintegy 750 ügyet intézhetünk elektronikusan (például családtámogatási ügyek, gépjármű ügyintézés, okmány ügyintézés). Emellett az epapir.gov.hu oldalon is indítható online ügyintézés olyan esetekben, amikor nincs az adott ügyhöz rendszeresített elektronikus űrlap.

 

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében már korábban is születtek döntések, amelyekkel elkerülhető a személyes ügyintézés: