Ügyintézés szabadon az EFOTT-on is

Találkozzon velünk a 2021-es EFOTT-on is, ahol számos fontos információt tudhat meg az e-ügyintézési folyamatokkal, valamint új szolgáltatásainkkal kapcsolatban.

 

Amellett, hogy a mobil kormányablak lehetővé teszi a helyszínen történő ügyintézést számos közigazgatási ügyben (például okmány igénylés, ügyfélkapu ügyintézés), az alábbi szolgáltatásokkal is megismerkedhet:

 

 

1. MIA – az ügyfélszolgálat új generációja

Új kollégával bővült a 1818 Közigazgatási Ügyfélvonal csapata. Ismerje meg Ön is Miát, a chatrobotot, aki jelenleg ügyfélkapus kérdések megválaszolásával segíti az ügyfeleket, ezzel tehermentesítve az ügyfélszolgálat Kollégáit. Mia az ügyfelek kérdései alapján folyamatosan tanul, fejlődik, így hamarosan további témákkal kapcsolatban is segíti majd a felhasználókat.

 

 

>>​ Ha többet szeretne tudni Miáról, kattintson az alábbi linkre

 

 

2. Arcképes azonosítás – a bejelentkezés egyszerűbb, mint valaha

Tudta, hogy az elektronikus ügyintézés során szükséges azonosítás már nemcsak Ügyélkapus felhasználónévvel és jelszóval lehetséges?

A Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztül már 4 azonosítási szolgáltatás érhető el, melyek közül az arcképes azonosítás szolgáltatás otthonról, személyes megjelenés nélkül is igényelhető.

 

>>​ A VKTA azonosítás működésével kapcsolatos további információkat az alábbi linkre kattintva olvashat.

 

 

3. Jogosítvány igénylés kényelmesen, otthonról

2021 a vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésben is nagy változást hozott. Annak, aki első jogosítványát szeretné igényelni, vagy jogosítványának a cseréje új vezetési kategória vagy lejárat miatt válik esedékessé, elegendő egy online nyilatkozatot kitölteni.

Az igénylő a nyilatkozattal hozzájárul az okmánya automatikus kiállításához, így, ha a kiállítás feltételei (például KRESZ vizsga, orvosi alkalmassági vizsgálat, aláírás- és arckép adatok rögzítése) teljesülnek, az ügyfélnek már csak az új okmány postázását kell megvárni.

 

 

>>​ A szolgáltatással kapcsolatban bővebb információt az alábbi linken olvashat.

 

 

4. Európai Uniós digitális Covid-igazolvány

Magyarország területén a magyar védettségi igazolvánnyal bizonyíthatjuk a koronavírus elleni védettségünket. Az EU-s országok azonban kérhetik az Uniós Covid-igazolvány bemutatását. Ezt az egységes okmányt az EU teljes területén elfogadják, digitális vagy papír formátumban is.

Az igazolvány igénylése az EESZT portálon keresztül lehetséges és mindössze pár percet vesz igénybe. Az igazolvány az EESZT mobilapplikációban is elérhető.

>>​ Az igazolvánnyal, illetve az igénylés menetével kapcsolatban az alábbi oldalon tájékozódhat