Szakhatósági közreműködés a biztonsági papír országhatárt, vámhatárt átlépő kereskedelmének engedélyezésére irányuló eljárásban (Nemzetbiztonsági Szakszolgálat))

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vizsgálja  a kérelemben meghatározott, vizsgált papírminta biztonsági papírnak minősíthetőségét, vagyis a vizsgált papírmintának a biztonsági papír jogszabályban meghatározott feltételrendszerének való megfelelőségét és a kérelemben meghatározott, vizsgált papírminta biztonsági papírnak minősítése esetén a vizsgált papírminta és bármely forgalomban lévő magyar bankjegy, biztonsági okmány vagy értékpapír közötti azonosságot.

Kulcsszavak: biztonsági papír, határ

Budapest Főváros Kormányhivatala (hatóság)
Az érintett tevékenységi engedéllyel rendelkező kérelmezők

A szakhatósági állásfoglalás elkészítéséhez szükséges papírmintát a kérelmező eredetben küldi meg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Szakértői Intézetének.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 15 napon belül jár el.

A papírmintát a kérelmezőnek eredetben szükséges megküldenie.

Az eljárás illetékmentes.

Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Szakértői Intézet.

A szakhatóság döntése az eljárást befejező döntés elleni jogorvoslat keretében támadható meg.

Az eljárás lefolytatásához eredeti papírmintát is be kell nyújtani közvetlenül a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Szakértői Intézet részére. A papírminta elektronikus benyújtása nem értelmezhető.

Nincs.

az egyes áruk, szolgáltatások és anyagi értéket képviselő jogok vámhatárt vagy országhatárt átlépő kereskedelméről szóló 52/2012. (III. 28.) Korm. rendelet

az egyes közérdeken alapuló kényszerítő indok alapján eljáró szakhatóságok kijelöléséről szóló 531/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet

NBSZ