FEDK - Az építtetői fedezetkezelési tevékenység ellátásához kapcsolódó ajánlatkérés

Tájékoztatás és árajánlat kérhető a Magyar Államkincstártól az építtetői fedezetkezelési tevékenységére vonatkozóan.

Kulcsszavak: építtető, fedezetkezelés, ajánlat

Építtetők

Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló kormányrendelet alapján, a közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó, de a közbeszerzési értékhatárt elérő építési beruházások lebonyolításába az építtetőnek fedezetkezelőt kell bevonnia. A Magyar Államkincstár, mint építtetői fedezetkezelést ellátó szerv választható az építési szerződést kötő felek által. Az építtető elektronikus ügyintézési mód választása esetén az űrlap kitöltésével kérhet árajánlatot, egyéb tájékoztatást. Ha az elektronikus űrlap kitöltője a beruházó cég képviseletére jogosult, vagy meghatalmazottja, akkor a képviseletre jogosultságot, vagy a meghatalmazást igazoló dokumentumot is csatolni kell és további dokumentum csatolására is van lehetőség, amennyiben az ügyintézés szempontjából az építtető azt fontosnak tartja.

Árajánlat kérés esetén a beruházás megvalósítására vonatkozóan kért információkat meg kell adni. A hibátlanul kitöltött űrlap beküldését követően, az ajánlatkérésben megadott beruházási adatok alapján, a Magyar Államkincstár ajánlatot küld a fedezetkezelői tevékenység ellátására, amelynek elfogadásáról, vagy el nem fogadásáról várjuk a választ. A fedezetkezelői tevékenység ellátására az építtető és a Magyar Államkincstár fedezetkezelői szerződést köt. Az ajánlat elfogadása esetén a fedezetkezelői szerződés előkészítése egyeztetés alapján történik.

Az eljárás illetékmentes.

Magyar Államkincstár Támogatásokat Közvetítő Főosztály - Finanszírozási Osztály

Az elektronikus ügyintézés nem kötelező. Részletesebb tájékoztatót olvashat, és egyéb elérhetőségeinkről tájékozódhat az alábbi linken keresztül: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/nem-lakossagi-ugyfelek/epittetoi_fedezetkezeles

191/2009. (XII. 15.) Korm. rendelet

MÁK_TKF