Hegyvidék - Adózás - Építményadó

Online ügyintézési rendszerünkben interneten keresztül bármikor benyújthatja építményadó adatbejelentését (bevallását). Kérjük, vegye figyelembe, hogy jogi személyek esetében Hegyvidék fiókkal rendelkező magánszemélyek csak meghatalmazással nyújthatják be adatbejelentésüket (bevallásukat).

Kulcsszavak: hegyvidék

ADATBEJELENTÉST (BEVALLÁST) KELL BENYÚJTANI

Az adó alanya az, aki a naptári év első napján az építmény tulajdonosa. Több tulajdonos esetén a tulajdonosok tulajdoni hányadaik arányában adóalanyok. Amennyiben az építményt az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog terheli, az annak gyakorlására jogosult az adó alanya.

MENTES AZ ADÓ ALÓL

  Törvény alapján

  Önkormányzati rendelet alapján

MAGÁNSZEMÉLYEK ESETÉN

Új ügy indításához kattintson az Ügyintézés indítása gombra, majd jelentkezzen be meglévő Hegyvidék Fiókjába.

Új ügyfeleink ide kattintva regisztrálhatnak.

 

JOGI SZEMÉLYEK ESETÉN

  1. Adatbejelentés (bevallás) benyújtásához Hegyvidék fiók regisztráció, és a magánszemély azonosítása szükséges.

  2. A regisztrációt követően a magánszemély csak akkor nyújthat be adatbejelentést (bevallást), ha igazolja, hogy a jogi személy nevében eljárhat. Ehhez meghatalmazást illetve a képviseleti jogosultságot igazoló dokumentumot kell eljuttatnia Önkormányzatunk Adóirodája részére. Ha ezt korábbi adatbejelentések (bevallások) benyújtásakor már megtette, úgy a regisztrációt és azonosítást követően benyújthatja adatbejelentését (bevallását).

Az adót félévenként két egyenlő részletben:

ÉPÍTMÉNYADÓ ÉVES MÉRTÉKE:

2021. január 1-től 1.930,- Ft/m2. Az adó évi mértéke a 2/A. § szerinti adóalap (reklámhordozó) esetén 12.000 Ft/m2. Az építményadó mértéke az idősek, fogyatékosok bentlakásos ellátását biztosító tevékenység céljára szolgáló építmény után 200 Ft/m2.

Az adót két egyenlő részletben, március 15-ig és szeptember 15-ig kell befizetni. A 2 darab befizetési csekket az Adóigazgatási Iroda minden év elején megküldi. Jogi személyeknek az adót átutalással kell megfizetniük.

ÉPÍTMÉNYADÓ SZÁMLASZÁM: 12001008-00155660-00100004

KEDVEZMÉNYEK

 

Budapest 12. ker. Település