Uniós digitális COVID igazolvány

Az uniós digitális Covid-igazolvány egy digitális és papír formátumban is elérhető ingyenes okmány, melynek segítségével a koronavírus elleni védettség igazolható az Európai Unió teljes területén.

 

Az igazolvány a védettség mindhárom lehetséges formáját igazolja, így a következő típusai vannak: uniós oltási igazolvány, tesztigazolvány és gyógyultsági igazolvány.

Abban az esetben, ha valakinek nincs utazási szándéka uniós országba, akkor egyáltalán nem szükséges beszereznie a fent említett igazolást. Az utazni vágyóknak azt javasoljuk, hogy az igazolás ellenére az utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak a célország által megszabott aktuális beutazási feltételekről.

 

Az uniós digitális COVID igazolvány igénylése az EESZT lakossági portálon

 

Az igazolvány letöltéséhez nyissa meg az EESZT lakossági portált. A szolgáltatás KAÜ-s azonosítást használ, így a bejelentkezés ügyfélkapuval, elektronikus személyigazolvánnyal vagy telefonos azonosítással (RKTA) történik. Amennyiben először használja a felületet, a TAJ szám megadása is kötelező.

 

 

Bejelentkezést követően a felső menüsoron válassza ki az „Uniós COVID igazolvány” menüpontot, majd ezt követően a felkínált lehetőségek közül – Oltási igazolvány, Tesztigazolvány, Gyógyultsági igazolvány – állítsa be a megfelelőt. A választásnak megfelelően akár több dokumentum is megjelenhet (például oltási igazolvány esetén az első és a második oltás igazolványa).

 

 

Az elérhető dokumentumok közül válassza ki azt, amelyikhez az igazolványt igényli, majd az „Igazolvány letöltése” gombra kattintva megtekinthetővé, letölthetővé válik az uniós digitális COVID igazolvány.

Az uniós digitális COVID igazolvány beszerezhető mobilalkalmazáson keresztül is, melyhez részletes leírás az EESZT honlapján érhető el.

 

Tovább az EESZT lakossági portálra