NAV elektronikus ingó- és ingatlanárverés

Az Elektronikus Árverési Felület (EÁF) olyan virtuális árverési csarnok, ahol az NAV végrehajtási eljárásai során lefoglalt és az NAV birtokában lévő ingóságok és ingatlanok értékesítése történik.

Az árverésen résztvevők - ideértve annak nyertesét is - az árverés befejezéséig anonim módon árvereznek. Egy árverési tételre vonatkozó árverés 8 naptári napig tart, ez alatt kell az ajánlatokat megtenni. Az árverés nyertese az árverési vételár fejében az illetékes adóigazgatóságnál veheti át az ingóságot vagy ingatlant.

 

 

Kulcsszavak: nav, árverés, ingatlan, ingóság, EÁF, elektronikus, árverési, felület,

Árverési vevő lehet bárki, aki regisztrálta magát az Ügyfélkapun és az árverés szabályait elfogadja.

Az árverésen mindenképpen természetes személy vehet részt. Amennyiben jogi személyként regisztrál, úgy a képviseleti joggal felruházott személy vehet részt az árverésen vagy a képviselő által meghatalmazott személy által. Egy képviselő természetesen licitálhat magánszemélyként is, de licitáláskor mindenképpen meg kell majd adnia, hogy azt a licitet magánszemélyként, vagy a cég képviseletében tette. Egy céget egy személy képviselhet, több cég képviselete meghatalmazás útján lehetséges. Meghatalmazást tenni a regisztráció után lehetséges. Meghatalmazni szintén egy regisztrált személyt lehet.

Az árverés részletes szabályai

NISZ ZRT.