eSzemélyi – vészhelyzet esetén értesítendő telefonszám

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az eSzemélyi okmányhoz kapcsolódó vészhelyzet esetén értesítendő telefonszám szolgáltatás Mozilla Firefox böngészővel jelenleg nem kompatibilis. Kérjük, szíveskedjenek másik böngészőt használni ezen ügy esetében. Megértésüket köszönjük!

 

A szolgáltatás igénybevételével lehetősége van arra, hogy vészhelyzet esetén értesítendő, legfeljebb két telefonszámot rögzítsen a tároló elemmel (chippel) rendelkező személyazonosító igazolványa tároló elemén, valamint hogy a már meglévő, vészhelyzet esetén értesítendő telefonszámot módosítsa, vagy azt törölje.

Kulcsszavak: vészhelyzet esetén értesítendő telefonszám felírása, vésztel, vész esetén értesítendő telefonszám, vészhelyzet, telefonszám módosítása, telefonszám törlése, telefonszám rögzítése, telefonszám rögzítése eSzemélyin, eSzemélyi telefonszám, elektronikus személyazonosító igazolvány telefonszám

A szolgáltatást az veheti igénybe, aki rendelkezik

A vészhelyzet esetén értesítendő telefonszámmal kapcsolatos szolgáltatás igénybevételéhez kártyaolvasó eszközre van szüksége, a kérelem indításához szükséges továbbá a személyazonosító igazolványához tartozó PIN kód megadása is.

A vészhelyzet esetén értesítendő telefonszám rögzítése és módosítása esetén nyilatkoznia szükséges arról, hogy a vészhelyzet esetén értesítendő telefonszámot annak birtokosa hozzájárulásával adja meg.

A kérelem kitöltését és benyújtását követően a megadott vészhelyet esetén értesítendő telefonszám automatikusan rögzítésre kerül személyazonosító igazolványa tároló elemén. Erre irányuló kérelem esetén a vészhelyzet esetén értesítendő telefonszám automatikusan törlődik személyazonosító igazolványa tároló eleméről.

A vészhelyzet esetén értesítendő telefonszám rögzítése, cseréje és törlése illetékmentes.

Belügyminisztérium

Belügyminisztérium

A vészhelyzet esetén értesítendő telefonszám kiolvasására kizárólag jogszabály által meghatározott esetben, az értesítendő személy tájékoztatása céljából kerülhet sor.

1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról

2016. évi CL. törvény az általános közigazgatási rendtartásról

414/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet a személyazonosító igazolvány kiadása és az egységes arcképmás- és aláírás-felvételezés szabályairól

EKTFO