WebKincstár és MobilKincstár .

Az űrlap kitöltésével az elektronikus szolgáltatással rendelkező ügyfelek módosíthatják az ahhoz kapcsolódó, korábban megadott adataikat, beállításaikat.

Kitöltési útmutató

A kitöltést segítő videós útmutató az alábbi oldalon tekinthető meg

">

MÁP – WebKincstár és MobilKincstár elektronikus csatorna igénylése

Az űrlap kitöltésével személyes megjelenés nélkül is igényelhet az értékpapír nyilvántartási-számlához (a továbbiakban: Számla) kapcsolódó elektronikus szolgáltatást, melynek használatával gyorsan, otthonról kezelheti befektetéseit. Részletes információt a szolgáltatásokkal kapcsolatban itt találhat: WebKincstár és MobilKincstár .

Az űrlap kitöltésével az elektronikus szolgáltatással rendelkező ügyfelek módosíthatják az ahhoz kapcsolódó, korábban megadott adataikat, beállításaikat.

Kitöltési útmutató

A kitöltést segítő videós útmutató az alábbi oldalon tekinthető meg

Kulcsszavak: Állampapír, Értékpapír, Értékpapírszámla, Értékpapír nyilvántartási-számla, Kincstár, Magyar Államkincstár, MÁK

Devizabelföldinek és devizakülföldinek minősülő természetes (magán) személyek

A Számlához kapcsolódó Elektronikus szolgáltatás igényléséhez az ügyfélkapuban található űrlap valamennyi adatra vonatkozó teljes és hibátlan kitöltése szükséges. Azokat az adatokat, amelyeket az ügyfélkapu regisztrációja során korábban már megadott, a rendszer automatikusan beemeli. Ezek mellett elengedhetetlen a jogosultság igényléséhez egyéb adatok megadása is, melyet Önnek kell az űrlapon rögzíteni.

Lehetősége van kényelmi szolgáltatások igénylésére, mint az elektronikus értesítési csatornák beállítására, a kamatfizetésről, lejáratról szóló SMS vagy PUSH (PUSH→MobilKincstár applikációra küldött elektronikus üzenet) üzenet beállítására. A belépéshez szükséges jelszót az ügyfél maga igényelheti a WebKincstár bejelentkező felültén a „Teendők új jelszó igénylése esetén” menüpontban.

WebKincstár bejelentkező felülte:

https://webkincstar.allamkincstar.gov.hu/#/login

Az elektronikus szolgáltatások igénylésének jóváhagyása csak az összes szükséges dokumentum benyújtása esetén valósul meg. Amennyiben a benyújtott dokumentumok hiányosak, vagy nem jól olvashatóak, akkor hiánypótlás keretében történik meg azok bekérése. Amennyiben az Ajánlati nyilatkozat benyújtásától számított 30 napon belül nem kerül sor a hiánypótlásra, akkor az elektronikus szolgáltatások igénylésre vonatkozó Ajánlati nyilatkozat elutasításra kerül.

Az elektronikus szolgáltatásokhoz tartozó jogosultság az adatok ellenőrzését követően kerül rögzítésre.

Az elektronikus szolgáltatás igénylése során a következő dokumentumok szkennelt formátumát az Űrlapon csatolni kell:

Amennyiben a csatolt dokumentumokat az ügyfélkapun keresztül (ingyenesen) hitelesíti, úgy nem szükséges azt postai úton is megküldenie a Magyar Államkincstár részére.

Az eljárás illetékmentes.

Magyar Államkincstár

Pénzügyminisztérium, 1051 Budapest József Nádor tér 2-4.

A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény

a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény

MÁK_PHF