Már elektronikusan is kivonhatók a forgalomból a céges járművek

Új szolgáltatás jelent meg a magyarorszag.hu oldalon - Jármű forgalomból történő ideiglenes kivonása, meghosszabbítása, forgalomba történő visszahelyezése nem természetes személyek számára / nem automatikus elektronikus eljárás néven.

 

Az új ügytípus megkönnyíti a gépjármű-ügyintézést a nem természetes személyek számára, így járműveik ideiglenes kivonása a kivonás idejének meghosszabbítása és az ideiglenes kivonásból történő visszahelyezése immár elektronikus úton - az ügyintézést segítő strukturált iFormon keresztül - is intézhető.

Az eljárás nem automatikus, tehát a kiválasztott ügytípus esetén az eljáró hatóság nem azonnal, hanem - tisztázott tényállás esetén - a kérelem benyújtásától számított 8 napon belül ideiglenesen kivonja a járművet forgalomból, a kivonást meghosszabbítja, vagy visszahelyezi a járművet a forgalomba.

 

A szolgáltatás igénybevételére az adott szervezet Cégkapujának segítségével nyílik lehetőség.

A kérelmezőnek rendelkeznie kell a gazdálkodó szervezet tekintetében olyan jogosultsággal, amelynek birtokában a szervezet hivatalos levelezéséhez hozzáférhet, dokumentumokat küldhet (pl. iFORM) és fogadhat. A belépés valamely elektronikus, közhiteles azonosítási szolgáltatás (Ügyfélkapu, Telefonos azonosítás, Arcképes azonosítás, illetve eSzemélyi) segítségével történik.

 

A szolgáltatással kapcsolatos további részletek itt érhetők el.