Május 25-én Magyarország lesz az Európa Önökért Digitális Roadshow házigazdája

2021. május 25-én 15:00 órától Magyarország lesz az Európa Önökért Digitális Roadshow házigazdája.

 

Az Európai Unió egységes piaca számos lehetőséget kínál az állampolgárok és a vállalkozások számára. Sokan tervezik, hogy az unió más országában tanuljanak, dolgozzanak, vagy új üzleti kapcsolatokat keressenek, a szükséges információk megtalálása és az adminisztratív eljárások ismerete azonban kihívást jelenthet. Ebben segít az  Egységes Digitális Kapu, azaz az Európa Önökért (Your Europe) online platform.

Az Európai Unió 2018-ban döntött az információkhoz, eljárásokhoz, valamint segítségnyújtó és problémamegoldó szolgáltatásokhoz hozzáférést biztosító, Egységes Digitális Kapu létrehozásáról. A portál célja, hogy az uniós polgárokat és cégeket segítse a nemzeti és uniós jogszabályok értelmezésében, az uniós eljárásrendekben és segítsen az európai uniós ügyek online intézésében.

2021. május 25-én 15:00 órától Magyarország lesz az Európa Önökért Digitális Roadshow házigazdája. A rendezvény az EU-n belül folytatott üzleti tevékenységgel kapcsolatos jogokra és lehetőségekre hívja fel a figyelmet, de szóba kerülnek olyan gyakorlati témák is, mint a vállalkozásindítás, a finanszírozás lehetőségei, a KKV-k előtt álló kihívások leküzdése és még sok egyéb. Az eseményen az Egységes Digitális Kapu mellett megismerkedhetünk olyan sikeres, magyar vállalkozókkal, akik   saját szemszögükből mutatják be, hogy milyen gyakorlati lépések és ismeretek segítették őket üzleti sikereikhez és szakmai elismertségükhöz. Az izgalmas szekcióbeszélgetések során európai uniós és magyar szakértők, valamint segítő szervezetek fogják megválaszolni a résztvevők kérdéseit, majd közösen vitatják meg a következő lépéseket.


Az Üzletkötés külföldön című online roadshow-t az érdeklődők ezen a helyen tudják megtekinteni.