Faanyag kereskedelmi lánchoz tartozó tevékenység regisztrációja

A faanyag kereskedelmi lánc hazai szereplője köteles a jogszabályban meghatározott adatait nyilvántartásba vétel céljából elektronikus felületen keresztül bejelenteni. A bejelentés alapján a hatóság a bejelentett adatokat nyilvántartásba veszi, és egyidejűleg technikai azonosító számot állapít meg a nyilvántartásba vétel igazolására. 

Kulcsszavak: faanyag kereskedelmi lánc, regisztráció, adatmódosítás, eutr

A faanyag kereskedelmi lánc szereplői, azaz minden olyan személy/vállalkozás, amely fa vagy fatermék forgalmazásával, felhasználásával, vagy kereskedelmi forgalomba bocsátásával foglalkozik

A bejelentés az "Ügyintézés indítása" linkre kattintva elektronikusan megtehető a NÉBIH Ügyfélprofil rendszerén keresztül.

Az ügyet intézheti saját nevében, illetve meghatalmazottként is. Amennyiben meghatalmazottként szeretne eljárni, akkor az ÜPR-en elkészíthető "Faanyag kereskedelmi lánc nyilvántartás" típusú meghatalmazással kell rendelkeznie.

8 nap

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Útmutató a NÉBIH Ügyfélprofil Rendszerbe történő belépéshez, meghatalmazás előállításához
Útmutató az EUTR regisztrációs felület használatához
Nébih EUTR szakmai oldal

További kérdés esetén keresse fel a NÉBIH ügyfélszolgálatát a következő elérhetőségek valamelyikén:
telefonszám: 06-1/336-9000
email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu, eutr@nebih.gov.h

2009. évi XXXVII. törvény az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról 90/F. §
414/2017. (XII. 18.) korm. rendelet a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletével kapcsolatos eljárás, bejelentés, adatszolgáltatás, nyilvántartás és ellenőrzés részletes szabályairól 1-2. §

NÉBIH